CHRONIQUES IN ENGLISH AND FRENCH NOT NECESSAIREMENT TRANSLATED BUT ADAPTED SELON L'HUMEUR ET LA MOOD DE L'AUTEUR
Friday, January 1, 2010
IT'S COMPLICATED *
It’s complicated…
and predictable, and expected, and not very imaginative nor clever but it’s a comedy with Meryl Streep, Alec Baldwin and Steve Martin signed Nancy Meyers (The Hodiday, Something’s gotta give, The parent trap). Even if I had no trouble accepting Meryl Streep as Julia Child in the recent “Julie and Julia”, it takes a huge stretch of imagination to picture Meryl in the skin of a professional baker from Santa Barbara. Don’t know why. She does offer “croque-monsieur” to her male admirers in the film which is kind of ironic: croque-monsieur literally means “crunch-man” and she is a bit of a man cruncher herself! More useful than a full review of this postcard of a film, here is the recipe (from Grand Chef Perrine) :
toast slices of white bread
butter the toasts
place a slice of ham and grated swiss cheese on one buttered toast
cover with the other slice of buttered toast
spread a good layer of sour cream (or crème fraiche) on top
cover with grated swiss cheese
put under the broiler until cheese is melted
serve with salad.
Variation: a croque-madame (crunch-lady) is the same with an egg over-easy on top… don’t ask me why!
… et prévisible et réchauffé et cliché mais c’est une comédie avec Meryl Streep, Alec Baldwin et Steve Martin signéee Nancy Meyers (The Hodiday, Something’s gotta give, The parent trap). Même si je n’ai eu aucun mal à imaginer Meryl Streep en Julia Child dans le récent “Julie et Julia”, il faut un sacré effort d’imagination pour voir Meryl en boulangère professionnelle de Santa Barbara. Elle offre même des croque-monsieur à ses admirateurs, ce qui est peut-être un clin d’oeil ou pas… Plus utile qu’un commentaire complet sur ce film qui s'en passe facilement, voici la recette du croque-monsieur version Grand Chef Perrine:
deux tranches de pain de mie
toaster le pain
beurrer les toasts
placer une tranche de jambon et du fromage rapé sur un toast
couvrir avec l’autre toast
tartiner une couche de crème fraiche, sur le dessus rajouter du fromage rapé et mettre au grill jusqu’à ce que le fromage soit fondu.
Servir avec une salade.
Variation: un croque-madame est la même chose avec un oeuf au plat sur le dessus.
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1 comment:
Great! As usual. Thanks Again for having me on your list.
Moh'
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